Återställ ditt trägolv med golvslipning på Södermalm

Få tillbaka ditt trägolv i sin forna glans genom golvslipning på Södermalm och säg adjö till märkena som barnen lämnat efter sig när de bankade sina BRIO-hammare i golvet.

Praktiskt taget alla barnfamiljer på Södermalm tampas med utrymmesbrist och behöver få plats med mycket liv på begränsade kvadratmeter. Detta innebär att lägenheten utsätts för betydande slitage, särskilt under småbarnsåren. Ytskikt som golven blir lätt nedslitna av tuffa leksaker. Det kan vara estetiskt obehagligt, särskilt för dem som gärna tar emot gäster i vardagsrummet.

När barnen fortfarande är små kan vi acceptera att livet är som det är. Leksaker ska få lekas med. Men när de växer upp och slutar att förstöra golven kan det vara en god idé att överväga att åtgärda skadorna. Drömmen om ett blankt och jämnt vardagsrumsgolv är fullt möjlig att uppnå. Särskilt om golvet är tillverkat av trä.

Hur ofta kan man göra golvslipning?

Det är faktiskt fullt möjligt att slipa golvet på Södermalm för att återställa dess forna glans. Åtminstone ett antal gånger. Därför är det klokt att vänta tills barnen har vuxit upp lite innan man genomför processen. Efter ett visst antal slipningar blir fanéren i parketten alltför tunna för att kunna slipas ytterligare.

Om du däremot har ett tjockare plankgolv hemma har du större flexibilitet att slipa golven om och om igen. Du kan till och med unna dig en golvslipning inför en extra viktig tillställning. Trots att du vet att golvet kommer se likadant ut igen efter några veckor. Men det kan vara värt det för att göra ett gott intryck på gästerna.

5 Jul 2023