Att man slipar sin altan kan bidra till lugn i tillvaron

Att slipa altanen kan kännas som ett långtråkigt projekt. Man ska dock komma ihåg alla hälsosamma aspekter som den mjuka, slipade altanen kan innebära.

En altan är en plats för rekreation. En plats att ladda batterierna, umgås med vänner och njuta. På en oslipad altan, fylld med elaka stickor som hotar att skada mjuka fötter är det dock svårt att slappna av. Där hamnar fokus lätt på känslan av att man borde slipa sin slitna altan och dessa känslor kan skapa stress.

Många väljer att ta hjälp för att slipa altanen. Det är ett smart drag för den som vill ha tid över till annat eller som inte kan göra plats i schemat för renovering av altanen. Hjälp kan förvisso kosta några kronor men för den som har ont om tid är detta väl investerade pengar.

Slipa altanen och dekorera den vackert

När man väl tagit fatt i att slipa altanen är det dags att dekorera den. För att skapa en lugn oas kan det vara klokt att hålla sig till naturliga material. Trä ihop med textilier i jordnära färger och många gröna växter skapar ro och lugn. Altanen blir en yta där man kan komma nära naturen och bara koppla av.

Många väljer också att avsätta en plats på altanen där det går att få skugga, med parasoll eller segel över, dit man kan ta sin tillflykt under dagens varmaste timmar. Där kan man njuta av en god bok, få i sig lite vätska eller kanske till och med ta en tupplur.

7 Jun 2023