Balkonginglasningens varande eller icke varande i Stockholm

Balkonginglasning eller ej kan vara en stötesten för BRF:er i Stockholm. Det bästa är att tillåta det, men att se till att arbetet blir enhetligt utfört.

Det var minst sagt anarki och uppror i bostadsrättsföreningen i Stockholmsförorten. Det hela hade börjat med att först en familj, och sedan en till, hade valt att glasa in sina balkonger. Åsikterna om lämpligheten i detta gick brett isär. En del menade att det gav lägenheterna mervärde medan andra tyckte att det var fult och ett starkt oönskat otyg.

Den huvudsakliga frågan var om man skulle tillåta ytterligare inglasningar och hur man i så fall skulle säkerställa att de blev utformade på ett likartat sätt. Om fastigheten nu skulle ha inglasade balkonger så kunde det åtminstone se lite någorlunda enhetligt ut. Annars skulle det kunna bli hur anskrämligt som helst.

Balkonginglasning med enhetligt utseende

Efter många och långa diskussioner på det specialinsatta mötet så lyckades man till slut enas om att det var okej om fler valde att skaffa sig balkonginglasning. Men en absolut förutsättning för detta var att man utnyttjade en och samma firma som erbjöd sig att glasa in balkong i Stockholm.

Alltså fick en i styrelsen i uppdrag att kontakta de två firmor som redan hade utfört sådant arbete för ett par familjer, samt helst en eller två andra firmor för jämförelse. Att få precis alla balkonginglasningar utförda exakt likadant var redan kört, eftersom det ju redan fanns två som var olika. Nu handlade det främst om att minimera skadan.

3 Aug 2023