Brandskydd räddar liv och sparar pengar

Hur kan något som kostar pengar samtidigt spara pengar? Brandskydd är inte bara en liten brandsläckare i ett hörn. Det är en helhetslösning med stor potential.

Det räcker inte med en liten sprinkler om elden har hunnit ta fart. Inte heller kan en brandsläckare göra särskilt stor nytta om branden har börjat sprida sig till andra rum. Stoppa branden redan innan den sprider sig. Det gör ni bäst genom att installera brandskydd med hjälp av experterna.

Det är utmärkt om ni tar med brandskydd i alla era planeringar när ni ska bygga nytt. Det gäller företag, privatpersoner och fastighetsägare. Det är alltid bättre att ta med det från början. När ni ska renovera så är det viktigt att ni uppgraderar ert system och ser över det brandskydd som ni redan har. Kanske det är dags att byta ut något.

Brandskydd fungerar till och med i tunnlar

Kan det verkligen brinna så mycket i en tunnel? En tunnel, eller ett annat utrymme under jord, kan också vara farligt om det skulle uppstå en brand. Det är inte omöjligt. Dessutom kan det lätt samlas farlig rök och liknande i en tunnel eller en källare, så det är viktigt att ni har tänkt ut en plan.

Det är viktigt att använda sig av material som är brandskyddsklassade. Det finns olika klasser. En del utrymmen kräver inte lika hög brandskyddsklass som andra. Till exempel så har olika våningar i ett hus olika brandskyddsklassning. Få rådgivning av experterna och hitta rätt bland alla alternativ och lagar.

3 Oct 2023