Chevronparkett är riktigt snyggt för golvet

Chevronparkett är ett v-format sätt att lägga ett golv. Det härstammar från tider långt tillbaka. Detta gör att det alltid kommer vara aktuellt i alla tider.

Chevron är ett mönster som härstammar från ett broderi med speciella stygn. Dessa var det mycket populärt att använda sig av när det gäller sömnad på 1500-talet. Chevron kan ses på flaggor och det är inte helt ovanligt att det används även inom militära organisationer. Det liknar det som kallas fiskben.

Att lägga fiskbensparkett kontra en chevronparkett innebär inte så stor skillnad men det skiljer sig lite i sättet på hur själva mönstret fogas samman. Vill du ha korsade stavar är det ett fiskbensmönster du lägger in. Är det Chevron det handlar om kapas istället ändarna så att det blir en helt rät linje i själva skarven.

Chevronparkett är en tidlös golvdesign

Chevonparkett, eller chevronparquet som det även skrivs, har alltså anor från långt tillbaka i tiden. Det verkar aldrig gå att utplåna dess skönhet, utan istället befäster mönstret sin ställning som ett av de vackraste golv du kan lägga in i din bostad. Varför inte prova själv? Du kommer säkert bli mycket nöjd.

Att lägga in något tidlöst kan vara bra om du tänker dig att du vill satsa tid och pengar på kvalité. Då är det inte längre fråga om en populär trend utan något som ska hålla över tid. Det säger sig självt att det är lika viktigt att materialet du då väljer även det ska kunna hålla länge och finnas med år ut och år in i din bostad.

28 Jul 2023