De mest genomgripande problemen i trädfällning

Det är härligt med en lummig och väletablerad trädgård. Men det gröna på din tomt kan behöva tuktas för att släppa in solen. Här kommer några viktiga punkter att tänka på när det gäller att avlägsna träd eller stubbar.

Fördelar med en välskött trädgård

Har du köpt ett hus med växter, blommor och odlingar? Då kan du bara gratulera dig själv. Ett hem med en egen tomt är värdefullt och främjar både kropp och själ. Att njuta av en frukost i det gröna eller att ha en hörna där du kan avsluta kvällen med en grillfest är fantastiska förmåner. Men precis som insidan av huset ibland behöver renoveras kan även utemiljön må bra av en uppdatering. Om du har haft en trädgård i några år är det lätt att bli hemmablind. Kanske skulle det bli lite ljusare i köket om den där höga björken åtgärdas? Eller är det dags att bygga en altan? Se till att rensa bort rötterna i marken.

Anlita professionella trädfällare

Mycket av trädgårdsarbetet kan en entusiastisk amatör klara själv. Att plantera blommor, sköta om rosorna eller vända jorden i grönsakslandet klarar de flesta som är intresserade. Men när det kommer till att bli av med störande stubbar bör du vända dig till en professionell stubbfräsare. Om du behöver ta ner träd är det viktigt att kontakta en utbildad och erfaren arborist i Stockholm. Dessa jobb måste utföras enligt säkerhetsregler och av någon som vet hur man hanterar avfallet på rätt sätt. I områden med närliggande tomter och hus är noggrann planering och framförhållning av stor betydelse. Vilken typ av maskiner kan användas? Är det möjligt att använda kranar eller behöver människor klättra längs stammarna?

Säkerhet för hus och människor

När det gäller nybyggda hus kan trädgården kännas lite karg, och därför väljer många att lägga ut färdiga gräsmattor och plantera häckar och träd direkt. Detta är en bra lösning och kan kompletteras med stora krukor och, om budgeten tillåter, äldre och större träd. Men som vi alla vet går tiden fort, och innan du vet ordet av är det dags att beskära växterna.

16 Jul 2023