Dolda fel i hus

När du köper ett hus så vill du veta vad det är du egentligen köper. Dolda fel i hus kan kosta lika mycket att åtgärda som köpesumman, så boka en besiktning.

Har du varit på en husvisning som fått dig att känna hur mysigt det skulle vara att bo i det huset med den vyn och den trädgården? Då är du kanske en av alla som kanske faller mer för känslan än för husets skick.

Det är lätt att missa att fönster är ruttna, att det finns mögel i badrummet eller att det är för dålig ventilation i huset. Och då har du ändå inte någon som helst koll på vad som sker under ytan. Det är därför som det finns starka rekommendationer till alla köpare som handlar om att boka en besiktning för att ta reda på eventuella dolda fel i huset.

Hitta dolda fel i hus

Genom att boka en besiktning kan du få veta om det finns något dolt fel i det hus som du funderar på att köpa. Dolda fel kan vara sådant som angrepp av skadedjur, mögel, fuktskador, läckande avlopp eller vattenledningar, med mera.

Men det är inte enbart eventuella fel som du kan få reda på genom att boka en besiktning. Du får även en garanti som handlar om att eventuella fel, som besiktningsmannen inte hittar, kommer att ersättas av försäkringsbolaget. Du kan därför känna dig fullkomligt trygg och säker på att du vet exakt vad det är för hus som du köper.

15 Jul 2023