En trapphusrenovering lönar sig ofta i längden

Att göra en trapphusrenovering är inte gratis, utan kan tvärtom innebära stora kostnader. Men på många sätt tjänar man ofta på renoveringen i längden.

Det kan vara ett svårt beslut att göra en trapphusrenovering eftersom det är en stor investering. Det kan kännas osäkert att lägga så mycket pengar på ett enda projekt. Men förutom att det faktiskt ibland helt enkelt är en nödvändig renovering, så finns det också mycket pengar att vinna när man renoverar trapphuset.

För det första kan du få minskade underhållskostnader när du genomfört en renovering. Förhoppningsvis håller sig trappuppgången fräsch relativt länge, och saker som förut behövde repareras ofta får en högre kvalitet. På så vis får du inte en massa små utgifter som staplas på hög under en lång period. Istället samlar du allt till ett stort projekt.

Nå högre hyror och försäljningspriser med en trapphusrenovering

Förutom minskade utgifter kan du också få större intäkter efter en renovering. Det beror på att ett fräscht trapphus höjer värdet på lägenheterna och gör det till en mer attraktiv plats att bo på. Detta gör att de boende trivs bättre och att fastigheten får en högre standard, vilket i sin tur gör att du kan ta ut mer pengar.

Efter en trapphusrenovering finns det alltså god anledning att höja hyrorna om det handlar om hyreslägenheter. Är det istället bostadsrätter kan både försäljningsvärdet och månadsavgiften öka eftersom standarden är högre. Du kan helt enkelt få ökade intäkter genom att renovera trapphuset. För en expert på trapphusrenovering se storkhousing.se.

11 Jul 2023