En trygg lösning är brandtätning

Det är viktigt att ni pratar om brandtätning redan på planeringsstadiet för er byggnad. Kontakta proffs om ni är osäkra på om en byggnad är tillräckligt säker.

Känns det som en väldigt liten risk att det skulle uppstå en brand i just era lokaler? Förbered alltid för det värsta. En liten flamma kan lätt blossa upp och orsaka mer skada än ni någonsin trott. Då är ni glada att ni hade tänkt på brandtätning innan branden uppstod. Med brandtätning kan ni förhindra spridning av brand, och få mer tid att släcka branden.

Det finns olika material med olika egenskaper. En del material klarar av att motstå branden i ungefär 30 minuter, medan andra material klarar av att stå emot hela 120 minuter. Det är inget konstigt med det, ni behöver bara veta hur man kontaktar en expert så löser de alla behov och problem som ni har angående brandtätning.

Brandtätning i stort och smått

Väggar, golv, tak och andra stora ytor som tunnlar kan brandtätas. Det skapar en väldigt säker miljö i sin helhet. Det är oftast det viktigaste om man ska ha en chans att komma åt branden. Men det finns dolda faror som snabbt glöms bort om man inte har koll på läget.

Till exempel är det otroligt viktigt att täta rör, fogar och glipor också, så att inga brandgaser tar sig igenom och orsakar problem på andra ställen i byggnaden. Det är detaljerna som gör det, så glöm inte bort dem. Hör av er redan i planeringsstadiet för att få en helhetslösning på brandtätning till era lokaler. Mer om brandtätning på denna sida: https://www.brandtätning.net/

17 Aug 2023