Fönsterrenovering Stockholm - vilka fördelar finns?

Det finns några gruvsamma projekt för en BRF att ta tag i. Projekt som exempelvis dränering, stambyte, takbyte och fönsterbyte kan få de boende att rygga tillbaka. Detta som en följd av att projekten i fråga är dyra och dels också som en följd av att de kommer att påverka vardagen. Ser man till exempelvis ett stambyte så innebär detta att badrumsväggarna i varje lägenhet kommer att rivas i syfte att komma åt alla rör och ledningar som löper på insidan av kroppen.

Ser man till ett fönsterbyte så kommer det att innebära att fönstren plockas ut och ersätts av nya; vilket innebär att en provisorisk lösning kan användas under viss tid - och att företaget man anlitar kommer att vara inne i den egna bostaden. Kostnaden för ett fönsterbyte är emellertid den stora nackdelen med projektet, men där finns faktiskt ett annat alternativ i form av en fönsterrenovering i Stockholm.

En fönsterrenovering är betydligt billigare

En fönsterrenovering kommer att påverka de boende på samma sätt - arbetare kommer att befinna sig i bostaden och en provisorisk lösning kan användas. Skillnaden ligger i att kostnaden kan halveras genom att man väljer att renovera fönster i Stockholm snarare än att byta ut dem till nya. Det är den stora fördelen med att välja en fönsterrenovering, men det finns även andra. Vi tittar närmare på dessa:

  • Miljövänligt. Att renovera befintliga föremål och ytskikt är ett bra val för miljön. Givet är emellertid också att det företag ni anlitar för en fönsterrenovering i Stockholm använder sig av rätt material och har en uttalad miljöpolicy.
  • Samma effekt. Man kan numera också byta ut glas mot energieffektiva alternativ. Ett äldre fönster kan nå samma låga U-värde som ett modernt fönster. Det kostar lite mer att genomföra en sådan fönsterrenovering, men det är fortfarande billigare än att investera i nya fönster.
  • Snyggt resultat. Genom att fräscha upp befintliga fönster så behåller man fastighetens egna karaktär och originaldetaljer. Det gör skillnad för det rent estetiska. Tyvärr kan man se att många väljer genvägar här och exempelvis sätter plastfönster på äldre fastigheter. Det blir sällan bra.
18 May 2023