Kameraövervakning i Stockholm – ett nödvändigt ont

Många väljer att installera kameraövervakning i Stockholm för att skydda sin egendom. Det är en bra metod för att förebygga att brott överhuvudtaget sker.

Stockholm är Sveriges största stad. Det kryllar av människor på varenda gata och varenda torg. Med så många människor på samma plats är det kanske oundvikligt att det också händer tråkiga saker som stölder, rån, inbrott och överfall från och till. Kanske är det en naturlig konsekvens av för många människor på för liten plats.

Svaret är nej. Det är inte oundvikligt. Det finns definitivt saker som du som privatperson eller företagare kan göra för att förebygga brottslighet – och i synnerhet brottslighet i anslutning till dina egna hus, förråd, lokaler och liknande. En sådan sak är att upprätta kameraövervakning över känsliga platser och objekt som du är extra rädd om.

Två stora fördelar med kameraövervakning

Att kameraövervakning i Stockholm redan är ganska etablerat är ingen överdrift. Det finns redan kameror på många gator och torg. Även på kollektivtrafiken och i gallerior. Och metoden har framför allt två effekter. Den första är förebyggande. Kriminella kommer att dra sig från att begå brott om de vet att de är övervakade och blir fångade på film.

Den andra effekten är att även om den brottsliga personen ändå skulle slutföra sin olagliga handling så kommer du att ha bästa möjliga förutsättningar att identifiera gärningspersonen. Filmen från kameran kan också bli ett ovärderligt bevis, till och med tungan på vågen, i en eventuellt efterföljande rättsprocess.

6 Jun 2023