Kan BRF använda sig av solpaneler?

Faktum är att de kan det. Genom investering i solpaneler till BRF blir elen billigare och lägenheterna ännu mera attraktiva. Ett smart val skulle många säga.

Solpaneler hade varit en återkommande snackis på varje möte det senaste halvåret. Trots det hade de inte kommit fram till något. Det var nämligen två läger när det kom till valet om solceller. Den ena halvan propagerade för mindre eller obefintliga elräkningar och den andra för de stora kostnader som först behövde betalas.

Så egentligen var alla överens om att ena halvan var mer beredda att satsa pengar på investering. För att kunna avsluta den eviga diskussionen hade de bestämt att en leverantör av solcellspaneler kontaktades för att komma och berätta hur det fungerade. De ville ha information om både kostnader och framtida sparmöjligheter.

Solpaneler till BRF blir intressant

När mötet började var stämningen lite laddad. De som var mindre entusiastiska satt med slutna ansikten och blängde, något den besökande leverantören inte verkade märka av eller så var denne allt för luttrad för att visa det. Denne började berätta om solpaneler, miljö, ekonomisk vinning med mera. När han var klar överöstes han med frågor av deltagarna.

Den proffsiga försäljaren fick svara på alla frågor och sakta började motståndarna mjukna. Att göra något för miljön var nog inte så dumt trots allt. Att lägenheternas värde höjdes var inte heller så tokigt. De beslutade att ha ett nytt möte när offerten kom och då ta ett beslut. Det kändes dock redan som en vinst för solpaneler. Kanske kan ni också vinna på solpaneler till er BRF?

31 May 2023