Mer valuta för Pengarna

Pengar spelar en avgörande roll i alla människors liv. Vi strävar efter att leva sparsamt och miljövänligt. Genom att återanvända föremål och i första hand köpa begagnade varor har vi kommit långt på vägen.

Det kan vara skrämmande att se vissa priser. Det är inte ens vårt fel att bilen gått sönder, och nu förväntas det att vi ska betala tusentals kronor för reparationen. Kanske borde vi överge bilen och istället förlita oss på kollektivtrafiken. Det är en önskvärd tanke, men när man bor ute på landet är man i behov av en bil. Även om vi inte köper originaldelar till bilen, blir kostnaderna snabbt höga. Allt blev så mycket bättre när vi började överväga ett besök på en bilskrot i Trollhättan. Det är faktiskt ganska självklart – de tar emot massvis med bilar. De måste göra något med reservdelarna. Och det gör de, de säljer delarna vidare till andra kunder. Perfekt, det är både ett snällt bidrag till miljön och till plånboken.

Tillgängligt på många platser

Oavsett om vi behöver köpa reservdelar eller skrota vår bil kan vi vända oss till en bilskrot. Ofta hittar vi en i närheten av där vi bor, eftersom de finns i de flesta städer. Dessutom finns det ofta flera bilskrotar att välja mellan i samma stad. Beroende på vilken bilskrot det gäller och var den befinner sig i landet kan det vara olika villkor för att lämna in en bil. Vissa kräver betalning, medan andra kan betala oss för vår bil.

12 Aug 2023