Stopp i avlopp – därför bör det utredas av specialist

Stopp i avlopp kan bero på en enkel hårtuss som fastnat på vägen. Det kan också vara något annat. Viktigt är att utreda orsaken till stoppet och få bort det.

Den som en gång har börjat rensa sitt eget stopp i avloppet kommer sannolikt få fortsätta med det. De flesta stopp går nämligen bara att rensa till en viss gräns för en privatperson. För att verkligen få bort stoppet krävs det en specialist. Annars är risken att du bara delvis får bort stoppet, och att det sedan bygger på igen i snabb takt.

Det är verkligen irriterande att ha stopp i avloppet. Särskilt i duschen, vilket är ett vanligt förekommande avlopp att få just stopp i. Varje gång du duschar släpper du ifrån dig stora mängder hår, och dessa strån bygger snabbt på till ett rejält stopp om du inte är noggrann med att plocka bort dem varje gång.

Stopp i avlopp kan orsaka skador på rören

Det kan också finnas betydligt allvarligare orsaker till stopp i duschbrunnen än håravfall vid dusch och hårtvätt. För att vara säker på att du vet vad orsaken till stoppet är, rekommenderas det att du tar kontakt med en eller flera specialister på stopp i avlopp. De som arbetar med den här typen av rörmokeri har tillgång till utrustning som gör att de kan titta mycket långt in i rören.

Kanske gömmer det sig något helt annat än en vanlig hårboll i avloppet? Vad det än är, är det viktigt att orsaken till stoppet avlägsnas helt. I värsta fall kan en blockering i rören orsaka sprickor och göra att rören helt enkelt springer läck. Kanske med allvarliga vattenskador som följd. Därför är det viktigt att utreda stopp i avlopp noggrant.

28 Jun 2023